Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeur slaapkamer: uitvoeringen, prijzen, ...

Ben je op zoek naar de mooiste deur voor in jouw interieur? Een schuifdeur in je slaapkamer is een stijlvolle én een functionele optie. Maar welke mogelijkheden heb je allemaal en zijn er veel voordelen? In dit artikel lees je alles over schuifdeuren voor de slaapkamer.

Ga snel naar:
Hoe schuifdeur slaapkamer samenstellen?
Schuifdeur voor slaapkamer: kostprijs
Hoe schuifdeur in slaapkamer plaatsen?
Waarom vakspecialist inschakelen?
Ontvang snel & eenvoudig offertes

 

 

Waarom kiezen voor een schuifdeur in je slaapkamer?

Een schuifdeur is de ideale verbinding tussen je slaapkamer en de rest van het huis. Met zo’n deur profiteer je onder meer van de volgende voordelen:

  • Ruimtebesparing: een schuifdeur plaats je altijd in het verlengde van de muur en gaat niet van binnen naar buiten open. Zo bespaar je flink wat ruimte en kan je bijvoorbeeld een kast naast de deur zetten. Een schuifdeur is daarom interessant voor kleinere slaapkamers.
  • Stijlvolle uitstraling: schuifdeuren zijn zeer eenvoudig, waardoor ze modern en strak ogen. Je geeft je woning een elegante stijl en je kan de deur zelfs in je wand verbergen. Met een glazen schuifdeur kan je dan weer veel lichtinval creëren, wat bijvoorbeeld mooi is bij een inloopkast.
  • Vele mogelijkheden: deze deuren zijn beschikbaar in verschillende materialen en kleuren. Ook voor het soort beglazing heb je verschillende keuzes. Je kan een schuifdeur voor je slaapkamer helemaal naar wens samenstellen.

Wil je een schuifdeur plaatsen in je woning? Ontvang eenvoudig informatie over schuifdeuren van verschillende specialisten. Kom vrijblijvend in contact met bedrijven via onze offertedienst.

schuifdeur slaapkamer

 

Hoe schuifdeur slaapkamer samenstellen?

Welke mogelijkheden heb je allemaal voor je slaapkamerdeur? En welk schuifdeursysteem kan je eenvoudig installeren in je slaapkamer? Dankzij de onderstaande keuzefactoren stel je de best mogelijke schuifdeur voor je slaapkamer samen:

 

1. Afmetingen

Deuren vind je in alle vormen en maten. De standaard breedte van schuifdeuren is 90 cm, met deuropeningen van 80 cm. Lijkt de standaard afmeting te klein of te groot? Dan kies je om je schuifdeur op maat te maken. Zo heb je maten van 70 cm tot wel 210 cm. Alles hangt af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van je muur en je slaapkamer. Een specialist helpt je graag met de juiste afmetingen.

 

2. In de muur of naast de muur

Een schuifdeur kan je op twee manieren plaatsen. Monteer je een schuifdeur aan je muur of kies je voor een ingebouwd systeem? Met een schuifdeur in de wand bespaar je nog meer ruimte. Zo laat je een profiel, railsysteem en deurstopper in je muur installeren. Kijk samen met een expert of je beschikt over de nodige spouwruimte om een schuifdeur in je muur te plaatsen.

 

3. Railsysteem

Het railsysteem is een volgende belangrijke factor. Kies je voor 1 rail bovenaan of wil je een loftdeur met een zichtbaar schuifsysteem? Meestal kies je voor 1 rail, maar je kan ook 2 rails plaatsen als je 2 parallelle schuifdeuren wil. Een tweede rail onderaan zorgt voor extra stevigheid, maar dan is je vloer onderbroken.

 

4. Materiaal

Schuifdeuren voor slaapkamers zijn in vele materialen beschikbaar. Je hebt keuze uit kunststof, hout, staal,  aluminium en glas. Een combinatie van meerdere materialen is zeker mogelijk. Vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding is kunststof een populair materiaal. Maar schuifdeuren uit hout, staal of glas zijn ook niet meer weg te denken uit hedendaagse woningen.

 

5. Afwerkingen

Ook de afwerking is bij een schuifdeur van belang. Elk detail is belangrijk, dus je kan maar beter goed kiezen. Zo heb je vele mogelijkheden voor de railsystemen, het deurbeslag, de remsystemen, … Wil je liever een deur in het wit of een zwarte schuifdeur? Alle kleuren zijn mogelijk voor je schuifdeur. Hou je van comfort en nieuwe snufjes? Dan is een automatische schuifdeur in je slaapkamer echt iets voor jou. Laat je informeren door een specialist en kijk welke afwerkingen je voor jouw schuifdeur wil.

 

Vergelijken loont: ontvang nu advies van meerdere vakspecialisten!

Heb je nog geen idee welk materiaal je wil? En vraag je je af welke mogelijkheden je hebt in jouw slaapkamer? Veel hangt uiteraard af van de toepassing. Heb je nood aan een uitstekende isolatie omdat je de schuifdeur aan de hal plaatst of is het een afsluiting aan de badkamer en moet je deur bestand zijn tegen vocht? Een glazen schuifdeur is dan weer interessant voor een dressing of aan een balkon. Vertrouw daarom op de ervaring van een expert.

Ontvang meerdere voorstellen op maat! Vergelijk adviezen van enkele vakbedrijven om de meest geschikte schuifdeur voor je slaapkamer te kiezen. Start je aanvraag hier.

 

Schuifdeur voor slaapkamer: kostprijs

Een schuifdeur is meestal iets duurder dan een standaard binnendeur. Maar hoeveel kost zo’n schuifdeur voor je slaapkamer nu gemiddeld? Veel hangt af van de afmetingen, het materiaal, … Ook de complexiteit van de plaatsing speelt een rol. Je mag rekenen op deze richtprijzen:

  • Schuifdeur tegen de muur: € 300 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Schuifdeur in de muur: € 800 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

Benieuwd naar een concrete prijs voor je schuifdeur? De prijs verschilt ook per specialist of bedrijf. Vergelijk daarom zeker meerdere voorstellen en maak een doordachte keuze. Ontvang vrijblijvend meerdere offertes.

 

slaapkamer met schuifdeur

 

Hoe schuifdeur in slaapkamer plaatsen?

Is het eenvoudig om een schuifdeur te laten monteren? Het precieze proces hangt natuurlijk af van het type schuifdeur. Is een rail bovenaan voldoende of wil je je volledige deur in je muur wegwerken? Een specialist gaat als volgt te werk:

  1. Voorbereiding

    Tijdens een verkennend gesprek meet een specialist je muur en slaapkamer op en bespreek je samen alle mogelijkheden. Heb je een keuze gemaakt over het materiaal, het montagesysteem en het deurbeslag? Dan kan je een moment afspreken wanneer een installateur je schuifdeur in je slaapkamer komt plaatsen.

  2. Rails plaatsen

    Na de voorbereidende werken plaatst een expert eerst het railsysteem. Een specialist monteert de schuifdeurrail boven de deuropening, op het plafond of onderaan de vloer. De rails moeten waterpas zijn zodat je de deur perfect open en dicht kan schuiven.

  3. Schuifdeur monteren

    Nu is het tijd om de schuifdeur op de rails te krijgen. Een specialist plaatst de deur op de rails of hangt de schuifdeur aan de rollers. Een loftdeur is iets eenvoudiger om op het railsysteem te plaatsen dan een schuifdeur in de wand.

  4. Afwerking

    De specialist controleert of de deur op een goede manier open en dicht gaat en of ze naadloos sluit. Glijdt de deur soepel over de rails? Zijn er nog wat aanpassingen nodig? Een installateur werkt alles correct af en voegt eventueel nog een soft-close systeem toe voor extra comfort.

 

Waarom een vakspecialist inschakelen?

Een schuifdeur is niet simpel om correct te installeren, en al zeker geen ingebouwde deur. Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat, schakel je best een ervaren installateur in. Je geniet op die manier van vele voordelen:

  • Persoonlijk advies: heb je twijfels over een schuifdeur en weet je niet welke uitvoering je wil? Een specialist geeft je graag meer uitleg over de verschillende mogelijkheden. Een expert weet perfect wat nodig is voor een slaapkamer en kan je enkele mooie voorbeelden geven.
  • Efficiënte plaatsing: een schuifdeur kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Maar dan moet je deur op een correcte manier gemonteerd zijn. Met een specialist heb je geen stress over de plaatsing en verlopen de werken snel en efficiënt.
  • Juiste materialen: een specialist gebruikt professioneel gereedschap en werkt altijd met kwalitatieve bouwmaterialen. Zo werkt je railsysteem meteen goed en heb je geen problemen met de afsluiting van je schuifdeur. Een expert heeft ook meteen de juiste geluidsstrips, deurbeslag, … speciaal voor jouw deur.
  • Garantie: gaat er iets mis tijdens de plaatsing en heb je het aan een specialist overgelaten? Dan neemt een expert de eventuele extra kosten voor zijn rekening. Doe je het werk zelf? Dan moet je die extra kosten zelf betalen. Het is dus niet altijd voordeliger om zelf een schuifdeur voor je slaapkamer te plaatsen.

 

Vergelijk zeker meerdere voorstellen van experts!

Het aanbod aan schuifdeuren voor slaapkamers kan verschillen van expert tot expert. Misschien is het ene bedrijf vooral gespecialiseerd in houten schuifdeuren en het andere in deuren uit glas en metaal? Om een goed zicht te krijgen op je opties vergelijk je dus best meerdere vakbedrijven actief in jouw regio!

Wil je een ruimtebesparende schuifdeur plaatsen? Je slaapkamer verdient een stijlvolle en comfortabele schuifdeur. Ontdek samen met een specialist alle mogelijkheden voor jouw slaapkamer. Start je aanvraag eenvoudig en snel via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.